Konsultation Entwiklungsstrategie der Stadt Bukarest für das Jahr 2050 – Debatte mit Mitglidern der AHK Rumänien

Konsultation Entwiklungsstrategie der Stadt Bukarest für das Jahr 2050 – Debatte mit Mitglidern der AHK Rumänien

În vederea pregătirii Strategiei de Dezvoltare a Municipiului București pentru anul 2050, Banca Mondială a realizat, în vara anului 2019, un sondaj de opinie amplu, care a vizat toate categoriile relevante de public-țintă din capitală, de la mediu privat și antreprenori, la pensionari, turiști sau studenți. Răspunsurile celor peste 500 de companii cu capital românesc și străin care au participat la acest sondaj au conturat existența unui set de constrângeri majore cu care se confruntă oamenii de afaceri din București.

Aceste constrângeri identificate au reprezentat și punctul de plecare al consultării mediului privat german activ în București realizate de Banca Mondială în parteneriat cu AHK Romania în data de 18 noiembrie la sediul acesteia din urmă.

Reprezentanții a peste 20 de companii germane și internaționale de top, membre ale Camerei s-au reunit și au dezbătut într-o discuție liberă moderată teme precum: infrastructura de mobilitate și transportul public, utilitățile publice și guvernanța locală. S-au identificat câteva piedici majore și s-au propus soluții interesante și pertinente.

Printre altele, s-a ajuns la concluzia, că dincolo de faptul că suntem sau nu antreprenori sau reprezentanți ai unor firme cu mii de angajați, suntem în primul rând, cetățeni ai acestui oraș și avem datoria să ne implicăm dacă dorim ca lucrurile să se amelioreze.

Intr-o concurență acerbă dintre orașe la nivel mondial, Bucureștiul nu este pregătit să facă față și dacă nu va întreprinde pașii necesari la timp va pierde categoric în cursa orașelor viitorului.

Ideile și soluțiile propuse pentru temele discutate vor fi transpuse în Strategia de Dezvoltare a Municipiului București pentru anul 2050. De asemenea s-a decis ca această întâlnire să nu fie singulară și să se continue dezbaterea în acest format și pe alte teme de interes pentru București.